Şəkər və duz dərinin qocalmasını sürətləndirir. SİA bu barədə kosmetoloqun dediklərinə istinad edir.
Deməli, həkimin sözlərinə görə, duz və ağ un qlikasiya prosesini sürətləndirir.
Yəni bu məhsulların molekulları elastin və kollagenlə qarşılıqlı əlaqədə olur, onların strukturunu pozur.
Bu, qırışların görünməsinə səbəb olur.
Və həddindən artıq duz dərinin şişməsinə və incəlməsinə gətirib çıxarır ki, bu da görünüşü əhəmiyyətli dərəcədə pisləşdirir.
…Fast food, çips və digər qızardılmış qəlyanaltıların tərkibində trans yağlar, əlavələr və konservantlar var.
Bütün bunlar iltihablı prosesləri təhrik edir və dərinin qocalmasını artırır.
Kosmetoloq qırmızı ət və kolbasaya həddən artıq aludə olmamağı məsləhət görür.
Onlar yağlarla doymuşdur, buna görə də qan dövranına mənfi təsir göstərir və kiçik damarların aterosklerozunun inkişafına kömək edir, bu da dəridə yaşa bağlı dəyişikliklərə təsir göstərir.
Tərkibində spirt olan içkilər də təzə və tonlanmış görünüşün düşmənləri siyahısındadır, çünki bədəni susuzlaşdırır, dərini qurudur və daha az elastik edir.
…Bundan əlavə, spirt limfa damarlarının tıxanmasına və iltihabına, gözlər altında şişlik və torbalara səbəb ola bilər.
Bunu da kosmetoloq xəbərdarlıq kimi edir.
…Kofeinlə də diqqətli olmalısınız. Orta miqdarda bu içki dərini tonlayır, lakin həddindən artıq istehlak edilərsə, dəri quru və mat olur.
Mütəxəssis əmindir ki, pəhrizinizi izləməklə və su balansınızı qoruyub saxlamaqla sağlam və gözəl dəri saxlaya bilərsiniz.
Nazlı Almuradova